Curs online EFC

Managementul durerii si rolul AINS

Prof. Dr. Doina Draganescu

Organizator: FormareFarma

sustinut de:
sponsor


Terapia durerii se constituie ca un subiect major al interesului cercetatorilor si practicienilor de la nivel mondial. Chiar daca atunci cand se prezinta intre anumite limite, este un fenomen normal de semnalare a unui pericol venit din mediul extern sau intern al individului, deci fiziologica, cu valente benefice, de cele mai multe ori este necesara interventia terapeutica.

Obiectivele cursului online de managementului durerii sunt: recunoasterea durerii, masurarea intensitatii acestui simptom, tratamentul adaptat la patologia declansatoare, pacient si intensitatea durerii, reevaluarea sistematica, respectiv periodica a durerii.

Clasificarea durerii din punct de vedere al duratei. Durerea acuta si durerea cronica. Procesarea stimului nervos. Evaluarea durerii. Principii ale terapiei durerii. Obiectivele managementului durerii. Scara analgeziei. Clasificarea substantelor active. Antiinflamatoarele nesteroidiene. AINS cuplate cu eliberatori de hidrogen sulfurat. Inhibitori duali de COX si LOX. Posibile evolutii viitoare.

Pretul cursului este 75 lei si se poate achita online prin card bancar. Dupa plata online, inscrierea la curs si accesul se proceseaza imediat si puteti parcurge cursul online oricand.